“Dit is het moment om de hypotheekrenteaftrek nog verder te beperken om meer rust te brengen op de woningmarkt.” Dat stelt Maarten Camps, de hoogste ambtenaar op het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, in zijn traditionele nieuwjaarsartikel in het economenblad ESB.

Camps is van mening dat het kabinet nog deze regeerperiode nieuwe plannen moet maken voor een verdere beperking van de hypotheekrenteaftrek. Door de huidige lage rente en de hoogconjunctuur is dit het juiste moment hiervoor vindt hij. Een verdere beperking van de hypotheekrenteaftrek is nodig om de stabiliteit op de woningmarkt te vergroten. De instabiliteit op de woningmarkt is volgens hem de belangrijkste oorzaak van het grillige karakter van de Nederlandse economie.

Camps is niet de enige die aandringt op een snellere beperking van de fiscale voordelen van de hypotheekrenteaftrek. Ook Klaas Knot, president van de Nederlandsche Bank, alsmede het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de OESO dringen hier al langer op aan, zo schrijft het Financieele Dagblad.

Bron: Het Financieele Dagblad

Rubriek: Inkomstenbelasting

Informatiesoort: Nieuws

Carrousel: Carrousel

  464
Gerelateerde artikelen