In 2022 betaalden ondernemers in de omzetbelasting en loonheffing al 315.000 keer met een iDeal-betaling. De waarde van deze betalingen overschrijdt inmiddels de 1 miljard euro. Dat meldt de Belastingdienst. Het aantal iDEAL-betalingen aan de dienst is sinds 2020 bijna verdrievoudigd.

De Belastingdienst begon heel klein in 2018. De eerste jaren kreeg de dienst een paar 1.000 iDEAL-betalingen te verwerken. Afgelopen jaar kwamen er meer dan 3 keer zoveel betalingen binnen als in 2020. In 2021 ontving de dienst meer dan 570 miljoen euro via iDEAL.

De grootste winst van iDEAL is volgens de fiscus dat de betalingen gemakkelijk en foutloos gaan. "Met iDEAL weten ook wij zeker dat het in één keer goed gaat. Achteraf corrigeren is vervelend en kan tijdrovend zijn”, zegt productmanager Betalingsverkeer Ulli van Kerkfort.

De dienst hoopt dit jaar nog meer softwareontwikkelaars van boekhoud- en salarissoftware aan te laten sluiten op het iDEAL-systeem. Er is ook een plan om de iDEAL-functionaliteit aan te bieden via het portaal Mijn Belastingdienst Zakelijk. Deze functionaliteit staat voor eind dit jaar gepland.

Bron: Belastingdienst

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Invordering

18

Gerelateerde artikelen