Iedereen krijgt een maand langer de tijd om belastingaangifte over 2014 te doen. De aangifte moet uiterlijk 1 mei 2015 binnen zijn bij de Belastingdienst. Daarnaast krijgen belastingplichtigen komend jaar in plaats van zes weken vier maanden de tijd om hun aanslag te betalen. Over deze periode wordt geen rente gerekend.

Dat meldt eigenhuis.nl.

Door een maand uitstel te geven voor de belastingaangifte, hoopt de Belastingdienst dat meer mensen gebruik zullen maken van de vooraf ingevulde aangifte. De vooraf ingevulde aangifte is vanaf 1 maart 2015 beschikbaar.

Belastingbetalers die zoals gebruikelijk hun aangifte voor 1 april doen, ontvangen hun aanslag gegarandeerd voor 1 juni. Belastingbetalers die dat na april doen, hebben die garantie niet.

De verlengde betalingstermijn is van toepassing op de inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen over 2014 en geldt voor alle aanslagen die tussen 1 april en 1 juli worden opgelegd. De verlengde betalingstermijn wordt automatisch verleend aan iedereen die een aanslag krijgt en hoeft dus niet speciaal te worden aangevraagd.
 

Bron: Redactie TaxLive

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Inkomstenbelasting

0

Gerelateerde artikelen