Ouders die verstrikt raakten in het schandaal rond de kinderopvangtoeslag doordat hun kinderopvangorganisatie fraude pleegde, hadden zelf beter moeten opletten dat ze de juiste gegevens verstrekten aan de Belastingdienst. Dat zegt oud-minister Henk Kamp (Sociale Zaken) in zijn verhoor door de parlementaire enquêtecommissie die het fraudebeleid van de overheid onderzoekt.

Ouders zijn er zelf voor verantwoordelijk dat de Belastingdienst de juiste informatie aangeleverd krijgt, zegt Kamp. Ook als zij van hun gastouderbureau gegevens krijgen die niet kloppen, moeten ze er volgens de voormalige VVD-minister voor zorgen dat de fiscus toch de juiste informatie krijgt. "Die verantwoordelijkheid van de ouders kan niet worden weggenomen."

In het toeslagenschandaal kwamen tienduizenden ouders in de problemen door een ontspoorde fraudejacht door de Belastingdienst. Een deel van hen werd door de Belastingdienst hard aangepakt omdat zij ingeschreven stonden bij een gastouderbureau dat buiten hun medeweten fraude had gepleegd.

Bron: ANP

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Toeslagen en zorgverzekeringswet

829

Gerelateerde artikelen