De NOB is van mening dat de lijst van laagbelastende lijsten niet moet afwijken van de EU-lijst van niet-coöperatieve jurisdicties aangevuld met elementen van het GLoBE proposal (indien aangenomen). Dit schrijft de Orde in haar reactie op de internetconsultatie aanwijzing van laagbelastende staten 2020. Op deze manier kan gevolg worden gegeven aan de ambities van het kabinet zonder internationaal uit de pas te lopen.

Onder de aangewezen staten is een aantal verdragslanden vermeld. De Orde wil benadrukken dat met het stellen van een tariefseis voor het statutaire tarief van desbetreffende staten de relatie met deze staten potentieel wordt geschaad. Als deze staten transparant zijn en openstaan om samen met de Nederlandse autoriteiten misbruik tegen te gaan, is er volgens de Orde geen reden om deze staten op een aparte punitieve lijst te plaatsen.

Verder is de Orde van mening dat Koeweit, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten om verschillende redenen niet aangemerkt kunnen worden als laagbelastende staten.

Lees de gehele reactie.

 

Bron: NOB

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Europees belastingrecht, Internationaal belastingrecht, Vennootschapsbelasting

  397
Gerelateerde artikelen