Particulieren en ondernemers konden al langer geregistreerde machtigingen aan hun belastingadviseurs en andere intermediairs zelf inzien of eventueel intrekken. Sinds kort is dat ook mogelijk voor (medewerkers van) bedrijven en organisaties die zijn geregistreerd op het RSIN van de organisatie en op het KvK-nummer van hun belastingadviseur.

De machtigingen van particulieren en ondernemers zijn geregistreerd op hun burgerservicenummer (bsn) en op het KvK-nummer van hun belastingadviseur. Vorig jaar augustus is voor hen de mogelijkheid gecreëerd om machtigingen in te zien of in te trekken met DigiD inloggen bij Logius via Machtigingen Belastingdienst en Toeslagen.

Bedrijven/organisaties met een RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer) kunnen sinds 22 februari 2024 inloggen met eHerkenning bij Logius via Machtigingen Belastingdienst en Toeslagen om de machtigingen in te zien (en eventueel in te trekken).

De nieuwe functionaliteit van Logius is ook beschikbaar voor medewerkers van een belastingadvieskantoor. Ook zij kunnen nu de machtigingen digitaal inzien en intrekken.

Update 5 maart 2024, 10.00 uur: Bij nader inzien blijkt de nieuwe functionaliteit nog niet operationeel te zijn. De Belastingdienst hoopt op een later tijdstip alsnog live te gaan met de uitbreiding.

Bron: Belastingdienst

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

344

Gerelateerde artikelen