Ondernemers kunnen in verband met de coronacrisis uitstel van betaling aanvragen voor alle aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting (btw) en loonheffingen. Hier hoort een verklaring van een derde deskundige bij waarvoor de ondernemer nu vier weken de tijd heeft vanaf het moment dat hij de aanvraag heeft ingediend.

De fiscus stopt meteen met invorderingsmaatregelen na de initiële aanvraag. De verklaring van de derde moet binnen 4 weken volgen. Dat meldt de Belastingdienst. Eerder meldde de dienst een kortere termijn van twee weken.

De procedure hoe een uitstel van betaling moet worden aangevraagd staat in het bericht Instructies voor uitstel van betaling belasting wegens coronavirus.

Inmiddels heeft het kabinet het pakket aan noodmaatregelen flink uitgebreid. De meest opvallende maatregel hieruit is de verlaging van de invorderings- en belastingrente naar praktisch 0 procent. Lees meer over de aanvullende maatregelen in het bericht Extra fiscale en economische maatregelen vanwege het coronavirus.

Bron: Redactie TaxLive

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Invordering

Dossiers: Corona

Carrousel: Carrousel

6

Gerelateerde artikelen