Belastingadviseurs die gebruik maken van de 'Uitstelregeling belastingconsulenten' kunnen in bepaalde situaties bijzonder uitstel krijgen. Dit is het geval wanneer zij door overmacht niet op tijd aangifte kunnen doen voor de inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting over 2014.

Belastingadviseurs moeten dit uitstel aanvragen voor 1 maart 2016. Voor aanwijsposten verleent de Belastingdienst geen bijzonder uitstel.
 
De situaties waarvoor de Belastingdienst bijzonder uitstel verleent hebben betrekking op bijvoorbeeld informatie uit het buitenland die niet wordt ontvangen waardoor niet op tijd aangifte 2014 kan worden gedaan voor klanten. Het moet dan gaan om 1 van de volgende situaties:
  • De klant is een expat.
  • De klant is een dochtermaatschappij van een buitenlandse moedermaatschappij.
  • De klant is gevestigd in Nederland en heeft een buitenlandse dochtermaatschappij.

Uitstel voor maximaal 10% van bestand

Belastingadviseurs kunnen bijzonder uitstel krijgen voor maximaal 10% van de burgerservicenummers (BSN) en RSIN/fiscale nummers waarvoor de Belastingdienst voor het belastingjaar 2014 uitstel heeft verleend volgens de 'Uitstelregeling belastingconsulenten'.

Maximaal 2 maanden extra uitstel

Voor aangiften over 2014 verleent de Belastingdienst bijzonder uitstel tot uiterlijk 2 maanden na afloop van het eerder verleende uitstel.

Aanvragen

Gebruik het formulier 'Aanvraag Bijzonder of incidenteel uitstel Aangiften uitstelregeling belastingconsulenten'. Stuur het formulier naar:
Belastingdienst/kantoor Almelo, team CVU
Postbus 5106
7600 GM Almelo
 

 

Bron: Belastingdienst

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Bronbelasting

2

Gerelateerde artikelen