De Belastingdienst heeft de eerste aanslagen inkomstenbelasting over 2014 verstuurd. Vandaag ontvangen ongeveer 1 miljoen mensen hun belastingaanslag over 2014. Ook hebben al 600.000 mensen een digitale aanslag ontvangen in hun Berichtenbox op MijnOverheid.

Wanneer iemand vóór 15 april aangifte inkomstenbelasting 2014 heeft gedaan, dan krijgt diegene vóór 1 juli bericht. Maar de Belastingdienst probeert mensen die vóór 6 mei aangifte hebben gedaan, ook vóór 1 juli bericht te sturen.

Definitieve of voorlopige aanslag

De belastingplichtige krijgt meteen een definitieve aanslag of eerst een voorlopige aanslag. Vorig jaar ontvingen ruim 5,5 miljoen mensen meteen een definitieve aanslag. De Belastingdienst verwacht er dit jaar meer te versturen.

Digitale aanslag

Een deel van de mensen ontvangt voor het eerst ook een digitale aanslag in de Berichtenbox, de persoonlijke digitale brievenbus op MijnOverheid. De digitale aanslag is dit jaar nog een proef en de Belastingdienst verstuurt die naast de papieren aanslag. Ook als de Berichtenbox nog niet is geactiveerd, ontvangt de belastingplichtige hierin mogelijk een digitaal bericht. De Belastingdienst adviseert iedereen om de account van de Berichtenbox te activeren.

Extra tijd om te betalen

Wanneer iemand een te betalen aanslag inkomstenbelasting of inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet over 2014 ontvangt, dan krijgt diegene eenmalig automatisch 4 maanden extra de tijd om te betalen. Dit geldt voor alle aanslagen met een datum vanaf 1 mei 2015 tot en met 30 juni 2016. Die extra ruimte om te betalen komt bovenop de standaardbetalingstermijn van 6 weken. De belastingplichtige heeft dus ruim 5 maanden de tijd om te betalen.
 

Bron: Belastingdienst

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Inkomstenbelasting

13

Gerelateerde artikelen