De blauwe envelop van de Belastingdienst zal de komende jaren gaan verdwijnen nu de overheid heeft besloten steeds meer digitaal met de burger te communiceren. Voor veel ouderen gaat deze ontwikkeling erg snel. SeniorWeb heeft daarom de Wegwijzer Digitale Belastingaangifte ontwikkeld, zodat iedereen zelfstandig zijn belastingaangifte kan blijven doen.
Van de ruim 6 miljoen vijftigplussers in Nederland zijn er ongeveer 1,2 miljoen nog niet online, en dus zijn bijna 5 miljoen senioren dit al wel. Maar ook de senioren die al digitaal vaardig zijn hebben vragen over de digitale belastingaangifte.
 
Uit onderzoek onder leden van SeniorWeb blijkt dat bijna driekwart van hen de belastingaangifte reeds online doet, maar ook dat veel mensen graag meer informatie en tips willen over dit onderwerp. Voor alle mensen die moeite hebben met online aangifte doen heeft SeniorWeb de Wegwijzer Digitale Belastingaangifte ontwikkeld met uitleg over alle stappen van het digitaal aangifte doen.
 
De Wegwijzer Digitale Belastingaangifte omvat uitleg voor zowel mensen met computer als mensen zonder computer. De Wegwijzer is vanaf nu beschikbaar op www.seniorweb.nl/belastingaangifte. Mensen vinden er nu uitleg over de voorbereiding van het aangifte doen, namelijk: het aanvragen van DigiD, het activeren van MijnOverheid en de bijbehorende Berichtenbox raadplegen. Vanaf begin maart, als de online aangifte 2015 ook echt beschikbaar is, wordt de Wegwijzer aangevuld met uitleg over online belastingaangifte doen. De Wegwijzer zal geen belastingadvies geven.
 

Bron: Seniorenweb

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Inkomstenbelasting

5

Gerelateerde artikelen