De speciale app van de Belastingdienst waarmee mensen aangifte kunnen doen voor de inkomstenbelasting, is al enkele dagen de meest gedownloade app van Nederland. Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën schrijft dat donderdag aan de Tweede Kamer.

De app kan sinds afgelopen zondag worden gedownload en is geschikt voor mensen met een eenvoudige, overzichtelijke aangifte. De gegevens zijn door de fiscus van tevoren ingevuld en kunnen niet gewijzigd worden. De app is deze week al 270.000 keer gebruikt.

Aangifte doen kan ook op de site van de Belastingdienst. Die was door een massale belangstelling op de eerste dag gedurende enige uren overbelast. Mensen werd gevraagd later in te loggen. Inmiddels hebben bijna 1,3 miljoen mensen de vooraf ingevulde gegevens gedownload en zijn er al 900.000 aangiften ingediend.

Dit jaar zullen naar verwachting 12 miljoen particulieren en ondernemers aangifte doen over het belastingjaar 2014. Bij de aangifte inkomstenbelasting heeft de fiscus voor 60 procent van de mensen alle gegevens al ingevuld. Voor de overige mensen geldt dat de aangifte voor ongeveer 90 procent van tevoren is ingevuld. De Belastingdienst raadt wel aan om alles goed te controleren.

De deadline voor de aangifte ligt dit jaar op 30 april, een maand later dan de afgelopen jaren.
 

Bron: ANP

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

0

Gerelateerde artikelen