Rechtbank Gelderland oordeelt dat de autohandelaar door het overleggen van de verkoopfactuur en de interne werkorder voor de RDW-afmelding aannemelijk maakt dat drie keer een andere auto met vals kenteken is gefotografeerd. De MRB-naheffingsaanslagen en verzuimboete worden daarom vernietigd.

X handelt in auto’s en tot haar bedrijfsvoorraad behoort een grijze Audi A3 Limousine. Op 11, 12 en 13 mei 2020 neemt een elektronische camera waar dat met die auto gebruik wordt gemaakt van de weg en dat de auto niet is voorzien van de groene kentekenplaten. De twee camera's staan op circa 40 km afstand van het bedrijf van X en op slechts enkele km's van elkaar. In geschil zijn de drie MRB-naheffingsaanslagen van € 428 en één verzuimboete van € 428. Volgens X is een andere auto gefotografeerd en is er tijdens haar houderschap aantoonbaar slechts 9 km met de auto gereden.

Rechtbank Gelderland oordeelt dat X door het overleggen van de verkoopfactuur en de interne werkorder voor de RDW-afmelding aannemelijk maakt dat drie keer een andere auto met vals kenteken is gefotografeerd. De factuur en de werkorder zijn weliswaar geen authentieke stukken, maar deze zijn opgemaakt vóórdat de aanslagen zijn ontvangen. Er is dus al met al geen reden te twijfelen aan de juistheid van deze stukken. De beroepen van X zijn gegrond.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Algemene wet inzake rijksbelastingen 69

Wet op de motorrijtuigenbelasting 1994 37

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Belastingheffing van motorrijtuigen

Instantie: Rechtbank Gelderland

Editie: 3 januari

6

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen