Hof 's-Hertogenbosch oordeelt dat de inspecteur onvoldoende rekening heeft gehouden met schade aan de auto en de waardevermindering daarvan.

X heeft een bedrag van € 29.170 aan BPM voldaan ter zake van de registratie van een Range Rover. Bij de aangifte is een taxatierapport gevoegd waarin een bedrag aan schade is berekend van € 29.437. De inspecteur laat een hertaxatie verrichten waarbij de schade op het bedrag van € 5045 wordt vastgesteld. Van dit bedrag wordt 91% in aanmerking genomen. Hij legt een naheffingsaanslag van € 9110 op. Rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt dat de naheffingsaanslag in stand blijft. X gaat in beroep.

Hof 's-Hertogenbosch oordeelt dat de inspecteur onvoldoende rekening heeft gehouden met schade aan de auto en de waardevermindering daarvan. Zo zijn de gaten in de voorbumper niet aan te merken als gebruiksschade. Dat de gaten na bevestiging van een kentekenplaat niet zichtbaar zouden zijn betekent niet dat er geen sprake is van schade. Het hof stelt de schade schattenderwijs vast op € 6054. De naheffingsaanslag dient te worden verminderd tot € 8842.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet op de belasting van personenauto's en motorrijwielen 1992 10

Wet op de belasting van personenauto's en motorrijwielen 1992 2

Instantie: Hof 's-Hertogenbosch

Rubriek: Belastingheffing van motorrijtuigen

Editie: 27 mei

Informatiesoort: VN Vandaag

127

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen