Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt in hoger beroep dat door X bv geen feiten of omstandigheden zijn gesteld die duiden op daadwerkelijk gebruik op de weg. De auto is na de vervaardiging niet of nauwelijks op de weg in gebruik geweest, zodat het om een nieuwe auto gaat.

X bv doet BPM-aangifte voor een Mercedes-Benz GLE-klasse Coupé 350d. X bv claimt 8% afschrijving volgens de forfaitaire tabel en voldoet € 30.421. De RDW constateert later dat de auto een km-stand heeft van 32. Volgens de inspecteur is het daarom een nieuwe auto. In geschil is de naheffingsaanslag van € 2645, alsmede de 10% verzuimboete. Rechtbank Gelderland stelt de inspecteur in het gelijk. X bv gaat in hoger beroep.

Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt dat door X bv geen feiten of omstandigheden zijn gesteld die duiden op daadwerkelijk gebruik op de weg. De auto is na de vervaardiging niet of nauwelijks op de weg in gebruik geweest, zodat het om een nieuwe auto gaat. Het maakt niet uit dat de auto eerder in Duitsland geregistreerd is geweest. Het beroep van X bv is ongegrond.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet op de belasting van personenauto's en motorrijwielen 1992 10

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Belastingheffing van motorrijtuigen

Instantie: Hof Arnhem-Leeuwarden

Editie: 28 juni

5

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen