Vanaf 1 januari 2013 kan een SBF-verlofuitkering voor oud-gevangenispersoneel als loon uit tegenwoordige dienstbetrekking worden aangemerkt voor maximaal 104 weken. Het tijdvak van maximaal 104 weken start op de ingangsdatum van het SBF-verlof. Dit heeft staatssecretaris Snel van Financiën geantwoord op vragen van Tweede Kamerleden Van Nispen (SP) en Omtzigt (CDA).

Gedurende maximaal twee jaar behoudt de werknemer dus zijn arbeidsgerelateerde heffingskortingen en rechten op grond van de werknemersverzekeringen. Voor mensen die op 1 januari 2013 al een SBF-verlofuitkering genoten, is een vaststellingsovereenkomst opgesteld. Op het per 1 januari 2013 resterende deel van het tijdvak van 104 weken wordt de witte tabel toegepast.

Voor SBF-uitkeringen waarbij de werkgever na 1 januari 2013 de groene tabel heeft toegepast terwijl volgens de Belastingdienst wel recht bestond op de arbeidskorting heeft de inspecteur de werkgever erop gewezen dat dit niet juist is geweest. Betrokkenen hebben eind 2018 alsnog de van hen teveel ingehouden bedragen aan loonheffing en de inkomensafhankelijke bijdragen Zvw via hun werkgever terugbetaald gekregen.

[Nieuwsbron]

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Loonbelasting

Regelgevende instantie: Ministerie van Financiën

Editie: 9 juli

2

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen