De nieuwe vermogensrendementsheffing die geldt vanaf 1 januari 2017 is nog maar net ingevoerd en hij ligt al onder vuur. De Bond voor Belastingbetalers gaat een collectieve rechtszaak tegen de vermogensbelasting aanspannen, meldt De Telegraaf.

Sinds de aangifte over 2017 wordt de belasting over vermogen anders berekend. Hoe meer vermogen iemand heeft, hoe meer rendement de fiscus denkt dat diegene maakt en hoe meer belasting er moet worden betaald. Maar volgens Jurgen de Vries van de bond is de nieuwe heffing nog altijd te hoog. ,,Als je een ton spaargeld hebt, rekent de fiscus met een rendement van 2,87 procent. Probeer maar eens een bank te vinden die je zo’n rente geeft."

De heffing in box 3 is met ingang van 1 januari 2017 gewijzigd. Vóór die datum kende box 3 een verondersteld rendement van 4%. Vanaf 2017 worden vermogens echter in categorieën onderverdeeld. Elke categorie krijgt zijn eigen forfaitair rendement: voor lage vermogens rekent de fiscus met een lager rendement dan voor hogere vermogens.

De Bond heeft ook nog procedures lopen tegen de vermogensrendementsheffing oude stijl van voor 2017.

 

Bron: Redactie TaxLive

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Inkomstenbelasting

Focus: Focus

2

Gerelateerde artikelen