Het aantal aanvragen voor een hypotheek blijft hoog ten opzichte van voorgaande jaren. Dat komt waarschijnlijk doordat geldverstrekkers hebben aangekondigd de rentes te zullen verhogen, meldt de coöperatieve vereniging Hypotheken Data Netwerk (HDN). Meerdere banken hebben de hypotheekrente al wat verhoogd.

Met 52.833 lag het aantal hypotheekaanvragen in november 14 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. Oversluiters en verbouwers waren samen goed voor 40 procent van de aanvragen. Volgens HDN komen jonge starters bijna niet meer aan bod. Het aantal aanvragen is wel wat lager dan de 58.500 in oktober van dit jaar.

HDN is een initiatief van diverse hypotheek-, krediet- en verzekeringsmaatschappijen. Naar schatting van de organisatie verloopt ongeveer 85 procent van de hypotheekaanvragen in Nederland via het netwerk van HDN.Met 52.833 lag het aantal hypotheekaanvragen in november 14 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. Oversluiters en verbouwers waren samen goed voor 40 procent van de aanvragen. Volgens HDN komen jonge starters bijna niet meer aan bod. Het aantal aanvragen is wel wat lager dan de 58.500 in oktober van dit jaar.

HDN is een initiatief van diverse hypotheek-, krediet- en verzekeringsmaatschappijen. Naar schatting van de organisatie verloopt ongeveer 85 procent van de hypotheekaanvragen in Nederland via het netwerk van HDN.

Bron: ANP

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Inkomstenbelasting, Huwelijksvermogensrecht

6

Gerelateerde artikelen