Advocaten in het familierecht voorspellen problemen voor als betaalde alimentatie in 2015 geen volledige aftrekpost meer is. Het zal ruzie tussen ex-echtgenoten veroorzaken en tot extra rechtszaken leiden.

Dat meldt AD.nl.

Gescheiden ouders die alimentatie betalen, krijgen geen kinderbijslag. In de huidige regeling mogen ze een deel van de alimentatie als aftrekpost opvoeren.

Maar alimentatiebetalende ouders gaan er vanaf 2015 fiscaal op achteruit. Een deel van de alimentatie mag dan niet meer afgetrokken worden. Dit kost de ex-partner zo'n 50 tot 300 euro per maand extra. Veel ex-partners kunnen dan het vastgestelde alimentatiebedrag niet meer betalen.

Minister Asscher verwacht dat gescheiden ouders zelf zullen praten over vermindering van het alimentatiebedrag. De dagelijkse praktijk is helaas weerbarstiger, volgens voorzitter Rob van Coolwijk van de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS). Ouders zullen ruzie gaan maken, waarop rechtzaken over een lager alimentatiebedrag zullen volgen. En ook een rechtzaak kost weer geld.

Bron: Redactie TaxLive

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Inkomstenbelasting

1

Gerelateerde artikelen