De 'aflosboete' voor huizenbezitters wordt niet eerder ingevoerd dan in 2019, zoals in het regeerakkoord staat. Wel begint het kabinet al met de voorbereiding, omdat de Belastingdienst er extra tijd voor nodig heeft, zei staatssecretaris Menno Snel (Financiën) vrijdag na de ministerraad.
Het kabinet heeft daarom de eerste stap gezet om de zogenoemde Wet-Hillen af te schaffen. Die wet regelt dat woningbezitters die hun hypotheek (bijna) hebben afgelost, een belastingvoordeel genieten.
 
Het kabinet-Rutte III wil van die regeling uit 2005 af. Bij nieuwe hypotheken ben je immers verplicht om af te lossen, als je de rente van de lening wil aftrekken.
 
Oppositiepartijen schreeuwen moord en brand. Zij vinden dat met het afschaffen van de Wet-Hillen mensen worden gestraft die juist hun best deden de hypotheekschuld af te lossen Zij spreken dan ook van een aflosboete.
 
Lees meer over het regeerakkoord in het artikel Regeerakkoord: Maatregelen rond de eigen woning en in het overzichtsartikel Fiscale plannen nieuwe kabinet.

Bron: ANP

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Inkomstenbelasting

1

Gerelateerde artikelen