Ondernemers wereldwijd hebben in beginsel recht op teruggaaf van buitenlandse btw die aan hen in rekening wordt gebracht. Ondernemers die zijn gevestigd in de Europese Unie kunnen btw van andere EU-landen terugvragen via een digitaal verzoek dat zij indienen bij de Belastingdienst van het eigen land. Een Nederlandse ondernemer kan dus via een verzoek aan de Nederlandse Belastingdienst bijvoorbeeld Franse btw terugvragen.

 

Ondernemers die gevestigd zijn in een land buiten de EU, kunnen de EU btw terugvragen door het indienen van een schriftelijk verzoek bij de Belastingdienst in het land waar de btw betrekking op heeft. Zo kan een Amerikaanse ondernemer, via een verzoek aan de Nederlandse Belastingdienst, de aan hem in rekening gebrachte Nederlandse btw terugvragen.
 
Let op: Teruggaafverzoeken voor non-EU ondernemers terzake van BTW over 2012, dienen uiterlijk 30 juni 2013 ingediend te worden. Voor EU-ondernemers is de deadline 30 september 2013 van de aan hen in rekening gebrachte BTW in andere lidstaten in 2012.
 
Nieuwsbrief Baker Tilly Berk

Bron: Baker Tilly Berk

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Europees belastingrecht, Omzetbelasting

1

Gerelateerde artikelen