Barbara Baarsma wordt met ingang van december 2023 de nieuwe hoofdeconoom van accountants- en adviesorganisatie PwC Nederland. De bekende econoom, die eerder jarenlang werkte voor de Rabobank, gaat daarmee leidinggeven aan het zogeheten hoofdeconomisch bureau van PwC.

Baarsma was van 2016 tot maart 2023 verbonden aan de Rabobank. De laatste jaren stond ze aan het hoofd van het de nieuwe CO2-divisie van het financiële concern. Eerder werkte ze bij SEO Economisch Onderzoek. Sinds 2009 is ze ook hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Baarsma, die bij PwC Jan Willem Velthuijsen opvolgt, haalde in haar periode bij Rabobank meerdere keren het nieuws. Zo zei ze "om de tuin te zijn geleid" in de omstreden mondkapjesdeal van ondernemer Sywert van Lienden met de overheid. Bij de onderhandelingen voor die deal zou Baarsma bemiddeld hebben. Ook was ze betrokken bij de actiegroep Herstel-NL, die kritisch was over het nut van coronamaatregelen en vaccins. Nadat er landelijk ophef was ontstaan over de standpunten van Herstel-NL stapte ze samen met oud-directeur Coen Teulings van het Centraal Planbureau (CPB) uit die organisatie.

Bron: ANP

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Kantoren

472

Gerelateerde artikelen