Vanaf vandaag kunnen burgers, organisaties en juridische professionals zoals advocaten en belastingadviseurs bij alle hoven digitaal procederen in rijksbelastingzaken. Via het beveiligde webportaal Mijn Rechtspraak is digitaal procederen mogelijk in nieuwe en lopende rijksbelastingzaken. Digitaal procederen bij alle rechtbanken zit later dit jaar in de planning.

Procespartijen en -vertegenwoordigers loggen in via Mijn Rechtspraak met DigiD (burgers); eHerkenning (organisaties, belastingadviseurs en andere juridische professionals) of met de Advocatenpas (advocaten).

Rechtzoekenden kunnen nu al een hoger beroepschrift en aanvullende stukken via een webformulier digitaal indienen in rijksbelastingprocedures bij de hoven. Deze wijze van indienen maakt plaats voor een snellere en meer eenvoudige toegang tot de Rechtspraak. Burgers, organisaties en juridische professionals hebben zo altijd een actueel overzicht van ingediende zaken en de bijbehorende berichten in het eigen digitale zaakdossier. 

Pilot rijksbelastingen bij rechtbank

Vanaf 13 februari kunnen rechtzoekenden digitaal procederen in rijksbelastingzaken bij rechtbank Noord-Nederland. Dit is vooralsnog een pilot met als doel de digitale toegang bij de rechtbank te beproeven en waar nodig te verbeteren. Bij een succesvolle pilot gaan de andere rechtbanken later dit jaar ook starten met digitale toegang. Rechtzoekenden kunnen dan in eerste en tweede aanleg digitaal procederen in rijksbelastingzaken.

Bron: Raad voor de Rechtspraak

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Fiscaal bestuurs(proces)recht

Focus: Focus

Carrousel: Carrousel

20

Gerelateerde artikelen