Zo'n 536.000 mensen ontvangen deze maand een brief van de Belastingdienst waarin ze worden opgeroepen aangifte te doen over 2020. De reden: waarschijnlijk kunnen de ontvangers nog geld terugkrijgen omdat ze een bijbaantje hadden of maar een deel van het jaar gewerkt hebben. Dat meldt Nu.nl.

Vorig jaar rond deze tijd is een dergelijke brief eveneens verstuurd maar toen over het belastingjaar 2019. De brief van de Belastingdienst gaat naar ruim een half miljoen mensen die in het voorjaar geen uitnodiging hebben gehad om aangifte inkomstenbelasting te doen.

Dat zijn bijvoorbeeld bijna 150.000 brieven naar jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 21 jaar. Zij hebben een bijbaantje gehad of vakantiewerk gedaan en hebben waarschijnlijk via hun werkgever te veel loonheffing betaald aan de Belastingdienst. Daarnaast gaan er 385.000 brieven naar mensen van 22 jaar of ouder.

"We denken dat er in al deze gevallen sprake is van een geldterugsituatie, maar het kan ook zijn dat je moet betalen", aldus een woordvoerder van de Belastingdienst tegen de nieuwssite.

Bron: Nu.nl

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Inkomstenbelasting

  402
Gerelateerde artikelen