Rijscholen moeten opletten welke btw-tarieven ze hanteren voor hun lesmateriaal. Leermiddelenleveranciers bieden combinaties van theorieboeken en digitaal oefenmateriaal aan tegen een btw-tarief van 6%. Rijscholen nemen datzelfde btw-tarief over in de facturering naar hun leerlingen toe. De Belastingdienst laat weten dat dit onjuist is.

Dat meldt het vakblad voor verkeersrijscholen Verkeerspro.

Bij gecombineerde lespakketten dienen verschillende btw-tarieven gehanteerd te worden voor theorieboeken en digitaal oefenmatieraal. Wanneer bijvoorbeeld een theorieboek en een cd-rom gebundeld worden aangeboden, moeten voor deze producten afzonderlijke btw-tarieven op de factuur worden aangegeven. Een theorieboek heeft een tarief van 6% en een cd-rom een tarief van 21%.

Als de Belastingdienst op dit gebied fouten in de rijschooladministratie constateert, volgen naheffingen en boetes. Zelfs als het gaat om onoplettendheid of onwetendheid van de rijschoolhouders. Zij zijn zelf verantwoordelijk voor hun eigen facturen en moeten alert zijn op de gehanteerde tarieven en niet standaard de berekening van andere partijen kopiëren, aldus de Belastingdienst.

Bron: Redactie TaxLive

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Omzetbelasting

0

Gerelateerde artikelen