Boerderijenstichtingen vrezen dat eigenaren van boerderijen met een monumentale status in forse financiële problemen zullen raken wanneer de voorgenomen afschaffing van de fiscale aftrek van uitgaven voor monumentenpanden door gaat.

Dat schrijft de vakportal AgriHolland. Agrarisch Erfgoed Nederland heeft namens 16 boerderijenstichtingen een brief gestuurd aan minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en aan staatssecretaris Wiebes van Financiën, waarin de belangenclub zijn zorgen uit over de bezuiniging.

Volgens Agrarisch Erfgoed Nederland hebben de eigenaren van karakteristieke en beeldbepalende boerderijen altijd het leeuwendeel van de kosten van het onderhoud gedragen en vertrouwen zij op continuïteit van de fiscale regeling. Er zijn in Nederland zo'n 7500 monumentale boerderijen.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft onlangs naar de Tweede Kamer een schets gestuurd van de alternatieven voor de afschaffing van de aftrek van scholingsuitgaven en van de aftrek van uitgaven voor monumentenpanden. Dit naar aanleiding van de voorgenomen afschaffing en de regeling om te vormen tot een niet-fiscale subsidieregeling.
 

Bron: Redactie TaxLive

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Inkomstenbelasting

Dossiers: Agro, Prinsjesdag 2016

13

Gerelateerde artikelen