Nog meer bedrijven kunnen financiële steun krijgen van de overheid om de coronacrisis door te komen. Meer geld en soepelere voorwaarden voor onder meer de Borgstelling Midden- en Kleinbedrijf (BMKB) en de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) maken het mogelijk tienduizenden ondernemers extra te helpen, meldt staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken).

Kleine tot middelgrote bedrijven kunnen bijvoorbeeld makkelijker een beroep doen op leningen waarvoor de overheid deels garant staat. Het garantiebudget wordt bijna verdubbeld naar 1,5 miljard euro. De looptijd van de kredieten wordt verlengd naar vier jaar, zodat ondernemers langer de tijd hebben om ze af te lossen.

Het kabinet heeft daarnaast de voorwaarden aangepast van de TOGS-regeling voor bedrijven die direct getroffen zijn door de coronamaatregelen. Kleine ondernemers kunnen nu ook op basis van hun geregistreerde nevenactiviteiten een beroep doen op een eenmalige gift van 4000 euro.

"Passende regelingen voor ondernemers vergen normaal maanden of jaren", zegt Keijzer. "Maar veel bedrijven hebben nú acute problemen: corona dwingt ons daarom om soms binnen een dag te handelen. Deze economische crisismaatregelen staan dus niet stil."

Kijk voor uitgebreide informatie over deze versoepelingen in het Dossier Coronavirus.

Bron: Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Rubriek: Fiscaal ondernemingsrecht

Informatiesoort: Nieuws

Dossiers: Corona

Carrousel: Carrousel

  666
Gerelateerde artikelen