Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) denkt deze week het zes maanden Nederlandse EU-voorzitterschap te kunnen afsluiten met een akkoord over maatregelen tegen belastingontduiking van multinationals en een Europees stelsel voor depositogarantie.
Hij zei dit dinsdagmorgen in het Europees Parlement in Brussel waar hij de resultaten van een halfjaar onderhandelingen kwam verantwoorden.
 
Dijsselbloem zei dat er veel vooruitgang in de ,,ambitieuze agenda" is geboekt, ,,in een klimaat van economisch herstel dat geleidelijk doorzet maar minder afhankelijk zou moeten worden van externe factoren als lage olieprijzen." Ook is de werkloosheid nog te hoog in Europa.
 
De bewindsman verwacht dat de EU-ministers van Financiën vrijdag de laatste hand kunnen leggen aan de wetsvoorstellen die een einde moeten maken aan agressief ‘fiscaal shoppen' van bedrijven die in meerdere EU-landen actief zijn. Belasting zou voortaan moeten worden betaald in het land waar de winst wordt gemaakt. Dijsselbloem werd door het europarlement geprezen voor ,,zijn harde werken."

Bron: ANP

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Europees belastingrecht, Internationaal belastingrecht

2

Gerelateerde artikelen