Nederland wordt nooit de discounter van Europa. Nederland zal de winstbelasting voor bedrijven niet naar nul verlagen. Dat verzekerde staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën vandaag.
Hij reageerde op zorgen in de Tweede Kamer over het plan van Groot-Brittannië om de Britse vennootschapsbelasting flink te verlagen.
 
Londen wil daarmee het land aantrekkelijk houden voor bedrijven, met het oog op het vertrek van de Britten uit de Europese Unie. ,,Ieder land kiest zijn eigen tarief'', benadrukte Wiebes. ,,Wie bij een discounter winkelt is vooral geïnteresseerd in de prijs.'' Volgens hem zijn bedrijven die belangstelling tonen voor Nederland in meer geïnteresseerd dan alleen de prijs. Het gaat dan ook om bijvoorbeeld het opleidingsniveau, de veiligheid, schone lucht en prettige steden hier, aldus de staatssecretaris.
 
Onlangs gaf Staatssecretaris Wiebes van Financiën op het congres van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs aan dat hij 'nadenkt' om het tarief van de vennootschapsbelasting naar beneden aan te passen.

Bron: ANP

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Vennootschapsbelasting

0

Gerelateerde artikelen