Begin februari start de Belastingdienst met het herinneren en aanmanen tot het doen van aangifte erfbelasting 2017 en 2018. De eerste herinneringsbrieven worden 5 en 7 februari bezorgd en in maart volgen de aanmaningen.

De Belastingdienst verzoekt in de herinnering om de aangifte erfbelasting binnen drie weken na de dagtekening van de brief alsnog in te dienen. Na deze eenmalige inhaalslag zullen de herinneringen en aanmaningen weer in de reguliere frequentie worden verzonden.

Vanaf begin 2017 had de Belastingdienst ernstig te lijden van vertragingen in de behandeling van de aangifte erfbelasting. Het afgelopen jaar heeft de Belastingdienst maatregelen genomen om de ontwikkeling van de nieuwe systemen te realiseren én een inhaalslag te maken op de behandeling van aangiften erfbelasting over 2017 en 2018. Deze maatregelen hebben er toe geleid dat er steeds meer functionaliteiten beschikbaar komen én dat de Belastingdienst op dit moment in staat is om het grootste gedeelte van de burgers weer van een aanslag erfbelasting te voorzien binnen de gebruikelijke termijnen.

Bron: Belastingdienst/Redactie TaxLive

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Schenk- en erfbelasting

0

Gerelateerde artikelen