Een onafhankelijke commissie moet onderzoek gaan doen naar de praktische rechtsbescherming van burgers en kleine ondernemers in belastingzaken. Minister Hoekstra (Financiën) kondigt dit onderzoek aan in een Kamerbrief over de stand van zaken van moties en toezeggingen over de Belastingdienst.

De minister wil de onderzoekscommissie in ieder geval vragen om de klachten en bezwaren uit de maatschappij te horen en te analyseren en daarbij in gesprek te gaan met een brede afvaardiging van de maatschappij. Hij verwacht de Tweede Kamer binnen een maand nader te informeren over het plan van aanpak.

Nieuwe staatssecretarissen

In zijn Kamerbrief gaat minister Hoekstra nog niet in op de aanstelling van twee nieuwe staatssecretarissen van Financiën om onder andere het vertrouwen in de Belastingdienst te herstellen. In diverse media zijn de namen van de opvolgers van Menno Snel inmiddels wel verschenen. Zo zou Hans Vijlbrief verantwoordelijk worden voor de fiscaliteit en de Belastingdienst en Alexandra van Huffelen voor Toeslagen en Douane. Vermoedelijk volgt binnen enkele dagen de officiële bekendmaking van de namen van de twee nieuwe staatssecretarissen van Financiën.

In de Kamerbrief gaat Hoekstra ook in op de CAF-zaken.

Bron: Avanzer Nieuws

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Bronbelasting

Focus: Focus

Carrousel: Carrousel

5

Gerelateerde artikelen