De nieuwe fiscale regelingen voor oldtimers hebben nog niet geleid tot een klachtenregen bij de belastingen. Bij de fiscus zijn tot dusver ,,enkele tientallen'' bezwaarschriften binnengekomen, stelde een woordvoerder van de Belastingdienst woensdag.

Veel bezitters van oudere wagens moeten sinds begin dit jaar wegenbelasting betalen. Het nieuwe beleid zou al hebben geleid tot een flinke stijging in de export van de voertuigen, maar nog niet tot een storm van klachten bij de fiscus.

,,Het aantal valt mee'', erkende de zegsman van de fiscus. De bezwaarschriften zijn volgens hem afkomstig van ,,mensen die het niet eens zijn met de regeling''. De Belastingdienst kan niet zeggen hoe kansrijk de klagers zijn.

Volgens de nieuwe regels geldt een vrijstelling van wegenbelasting pas bij auto's van 40 jaar of ouder. Tussen de 26 en 40 jaar geldt voor benzineauto's een overgangsregime met een maximaal tarief van 120 euro per jaar. Van december tot en met februari is rijden dan verboden. Dat laatste gaat in december in. Voor auto's die op lpg of diesel rijden, moet voortaan de volle mep betaald worden aan wegenbelasting totdat het voertuig 40 jaar is.

Bron: ANP

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingheffing van motorrijtuigen

0

Gerelateerde artikelen