Vanaf 16 december kunnen belastingadviseurs voor hun klanten op twee nieuwe manieren een schuldenoverzicht met openstaande bedragen opvragen bij de Belastingdienst. Met het actuele overzicht krijgt de adviseur inzicht in de schuldpositie van zijn klant, nu veel ondernemers gebruik maken van de regeling voor bijzonder uitstel. De Belastingdienst stuurt het overzicht binnen 10 dagen per post.

Deze twee nieuwe manieren komen naast de bestaande mogelijkheden om een aanvraag te doen via de BelastingTelefoon of Helpdesk Intermediairs en bestaan respectievelijk uit een speciale bestellijn en een e-mailaanvraag.

  1. Via de bestellijn van de Belastingdienst: 0800-0230107. Onder optie zes kan de adviseur per BSN/RSIN een overzicht aanvragen. Het keuzemenu hoeft niet te worden afgewacht. Men kan direct kiezen na de welkomstboodschap. Het nummer is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar.
  2. Bij een schuldenoverzicht van meerdere klanten is het raadzaam om dat te doen via e-mail: [email protected]. In een bijlage (Excel, spreadsheet) vermeldt de aanvrager het BSN/RSIN en naam van zijn klant of zijn onderneming. Er volgt automatisch een ontvangstbevestiging. Daarna worden de overzichten verzonden, tenzij de aanvraag onvolledig is of tot vragen leidt.

Let op!
Bovenstaande methodes om het schuldenoverzicht op te vragen worden niet gestuurd naar de Berichtenbox. De Belastingdienst stuurt het schuldenoverzicht binnen 10 werkdagen naar het bekende toezendadres van de ondernemer.

Als een klant het schuldenoverzicht binnen twee werkdagen in de Berichtenbox wil ontvangen, kan hij het voor hem bestellen via de BelastingTelefoon of Helpdesk Intermediairs. Een schuldoverzicht van RSIN worden alleen per post verstuurd. Wanneer geen sprake is van openstaande schuld, gaat het bericht altijd per post.

Bron: Belastingdienst

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Invordering, Fiscaal bestuurs(proces)recht

1410

Gerelateerde artikelen