De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en Stichting Regionale Omroep Overleg en Samenwerking (ROOS) vinden dat de Wet DBA niet werkt voor hun sector.

Dat schrijven zij in een brief aan de staatssecretaris van Financiën. De organisaties komen tot deze conclusie na overleg met de Belastingdienst over modelovereenkomsten voor de omroepsector, waarbij de relatie tussen zelfstandige en klant zou moeten worden verduidelijkt en schijnzelfstandigheid zou moeten worden uitgesloten.

Medio juli 2016 werd overeenstemming bereikt over een systematiek van drie basismodellen als ‘mal' en tien voorbeeldrolbeschrijvingen in aanvulling daarop, die ook toe te passen zijn op andersoortige opdrachten. De organisaties stellen dat de Belastingdienst eind augustus heeft laten weten slechts bereid te zijn om goedkeuring te verlenen aan een deel van elk van de drie basistypen modelovereenkomsten en niet aan de systematiek van de rolbeschrijvingen. "Deze opstelling van de Belastingdienst wekt de indruk dat de Belastingdienst zich bij nader inzien toch niet wenst te committeren aan te verstrekken zekerheid en de nodige slagen om de arm wenst te houden voor latere controles" aldus de bezwaren van de sector.

 

Bron: Redactie TaxLive/Villa Media

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Inkomstenbelasting, Loonbelasting

0

Gerelateerde artikelen