Ook de kunst- en cultuursector komt in actie tegen de aangekondigde mogelijke btw-verhoging op culturele goederen en diensten. Dat heeft belangenorganisatie Kunsten '92 laten weten aan het ANP. De campagne gaat volgende week live. Aan de vorm daarvan wordt op dit moment hard gewerkt, aldus de organisatie.

Kunsten '92 benadrukt dat de hele sector in deze actie samen optrekt, met onder meer de Museumvereniging, De Creatieve Coalitie, de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK) en de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties VSCD.

De boekenbranche startte eerder deze week ook een actie. Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB), Groep Algemene Uitgevers (GAU) en de Koninklijke Boekverkopersbond (KBb) begonnen een onlinepetitie om de voorgenomen afschaffing van het verlaagde btw-tarief te voorkomen. Die is inmiddels ruim 40.000 keer ondertekend.

In het hoofdlijnenakkoord van de politieke partijen PVV, VVD, BBB en NSC staat dat het lage btw-tarief van 9 procent voor culturele goederen en diensten vanaf 2026 wordt afgeschaft. De btw gaat dan naar 21 procent. Het lage btw-tarief voor dagrecreatie en bioscopen blijft behouden.

Bron: ANP

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Omzetbelasting

327

Gerelateerde artikelen