Ondernemers moeten een langere ‘adempauze’ krijgen voor het terugbetalen van de vanwege corona uitgestelde belastingen, zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland. Die zou tot 1 januari 2022 moeten duren. In 2 tot 4 jaar zouden de belastingen vervolgens terugbetaald kunnen worden.

Gisteren hield het Register Belastingadviseurs al een pleidooi voor een gespreide betalingsregeling.

Bij veel bedrijven is op dit moment door de coronacrisis en de eerdere overheidsmaatregelen het vet helemaal van de botten, zo vinden de ondernemersorganisaties. "Ze teren nog steeds zwaar op hun reserves en hebben de nodige schulden op zich moeten nemen om door de crisis te komen." 

Volgens VNO-NCW en MKB-Nederland hebben ondernemers een adempauze nodig om ruimte te geven aan investeringen en met behoud van werk uit de crisis te komen. "Ondernemers hebben  tijd nodig om te wennen aan de nieuwe situatie. Voor het hervatten van de reguliere belastingverplichtingen is het van belang dat eerst alle 4 seizoenen zijn doorlopen voordat wordt gestart met terugbetaling."

Naast deze algemene regelingen moet er altijd ruimte blijven voor maatwerk tussen ondernemers en de Belastingdienst, stellen de ondernemingsorganisaties.

Zie het Dossier Coronavirus voor meer details over het bijzonder uitstel.

Bron: VNO-NCW/MKB Nederland

Rubriek: Fiscaal bestuurs(proces)recht

Informatiesoort: Nieuws

Dossiers: Corona

  316
Gerelateerde artikelen