De Belastingdienst zegt zo spoedig mogelijk alsnog individuele schuldoverzichten te sturen aan ondernemers die recent een aanmaning hebben gekregen waarin staat dat ze een achterstand zouden hebben met de betaling van hun coronaschuld. De schuldoverzichten zouden ontbreken vanwege technische problemen, zo meldt het FD.

De krant schrijft over de verwarring die is ontstaan bij ondernemers en hun belastingadviseurs over een aanmaning van de fiscus waarin staat dat de geadresseerde achterloopt met de betalingen zonder dat deze achterstand is gespecificeerd met een schuldenoverzicht. Ondernemers moeten 19 miljard aan uitgestelde belastingen uit de coronajaren terugbetalen. Zij lossen in zestig maandelijkse termijnen af.

"Het is een heel rare brief", zegt directeur-eigenaar Edward Nijhuis van administratie- en belastingadvieskantoor Boekel over de aanmaning van 17 februari. "Er staat in dat je een betalingsachterstand hebt en dat je zelf maar moet kijken hoe hoog die is. Maar als je steeds hebt betaald, kun je dat helemaal niet zien", zo uit hij zijn verbazing in de krant. Ook andere fiscalisten beklagen zich over de gang van zaken bij de dienst.

Een woordvoerder van de fiscus zegt in een reactie op het FD-artikel dat de technische problemen zijn verholpen en dat de ondernemers zo spoedig mogelijk een individueel schuldoverzicht krijgen nagestuurd. De woordvoerder belooft verder dat de betalingsregeling niet meteen wordt ingetrokken als ondernemers vóór 1 maart geen actie hebben ondernomen. Er volgt dan nog een 'contactmoment'.

Bron: FD

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Invordering

Dossiers: Corona

22

Gerelateerde artikelen