Begin vorige maand werd een investeerder en ex-bankier uit Aerdenhout gearresteerd op verdenking van illegaal dividendstrippen. RTL Z maakte een portret van hem onder de titel 'Financieel goochelaar met privéjet en safari-lodge. Wie is Frank Vogel?'

Volgens het Openbaar Ministerie heeft de Nederlandse belastingdienst ruim 4 miljoen euro onterecht aan hem uitbetaald als gevolg van de fraude.

Het OM ziet dividendstrippen als een ernstige vorm van georganiseerde witteboordencriminaliteit. Door aandelen op het juiste moment te verhandelen kan meer dividendbelasting terug worden gevraagd dan waar recht op is. De fraudes, met namen als cum/cum- en cum/ex-fraude, benadelen de schatkist jaarlijks voor honderden miljoenen euro’s.

Volgens onderzoeksjournalisten van Follow the Money is de in Aerdenhout gearresteerde man de bedenker van deze fraudesoorten. RTL Z beschrijft in het artikel onder meer welke rol de inmiddels 54-jarige Aerdenhouter speelde in het dividendstrippen en geeft antwoord op de vraag of het OM een sterke zaak heeft tegen hem.

Bron: RTL Z

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Dividendbelasting, Strafrecht

386

Gerelateerde artikelen