Ook het RB heeft gereageerd op het keuzedocument ‘nieuwe groepsregeling in de vennootschapsbelasting’. Het RB is van mening dat het huidige fiscale eenheidsregime behouden moet blijven.

De aspecten van het huidige fiscale eenheidsregime die het RB wil behouden zijn: de mogelijkheid tot horizontale verliesverrekening, geen winstneming op onderlinge transacties en de mogelijkheden voor bedrijfsopvolging. Daarnaast noemt het RB de toegankelijkheid, (rechts)zekerheid en flexibiliteit van het huidige systeem.

Verder benadrukt het RB nog het voor Europa unieke systeem van volledige consolidatie binnen het huidige fiscale eenheidsregime. Afschaffing zal de concurrentiepositie van Nederland schaden en een aanzienlijke toename van de administratieve lasten voor zowel de overheid als de praktijk betekenen.

Als het huidige fiscale eenheidsregime niet gehandhaafd kan worden, wijst het RB op het Spaanse systeem: een praktisch en eenvoudig regime dat verliesverrekening binnen concern kent, alsmede eliminatie van onderlinge transacties.

Indien er wordt gekozen voor een verlies- of winstoverdrachtregeling, geeft het RB de voorkeur aan een systeem van verliesoverdracht.

Bron: RB

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Vennootschapsbelasting

0

Gerelateerde artikelen