De Belastingdienst organiseert van 4 november t/m 12 december verspreid over het hele land 12 informatiedagen voor fiscaal dienstverleners. Op deze dagen staan het Belastingplan voor 2015 en andere recente ontwikkelingen centraal die van belang zijn voor fiscaal dienstverleners. Er zijn o.a. een informatiemarkt en drie informatiesessies per dag.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is ook aanwezig op de informatiemarkt, zo meldt RCCK&L. RVO geeft o.a. informatie over:

  • de Energie Investeringsaftrek (EIA): via deze aftrek kunnen bedrijven fiscaal voordelig investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie.
  • de WBSO en RDA: bedrijven kunnen de financiële lasten van R&D-projecten verlagen via de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) en de RDA (Research en Development Aftrek).
  • de MIA\Vamil: ondernemers kunnen fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken met de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

Deelname aan de Intermediairdagen van de Belastingdienst is gratis. Registreren voor de Intermediairdagen kan op http://www.intermediairdagen.nl/registratie.

Bron: Redactie TaxLive

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Inkomstenbelasting

4

Gerelateerde artikelen