Shakira heeft een schikking getroffen met de Spaanse belastingdienst en justitie. Dat is maandagochtend in de rechtbank in Barcelona bekendgemaakt tijdens een zaak over belastingontduiking. De Colombiaanse zangeres heeft ingestemd met een boete en omzeilt daarmee een eventuele gevangenisstraf.

De zangeres zou voor zo'n 14,5 miljoen euro aan belasting hebben ontdoken. Ze moest aanvankelijk een boete van meer dan 23 miljoen euro betalen en ruim acht jaar de gevangenis in, schrijft de Spaanse krant El País. Door de schikking is die boete verlaagd tot zo'n 7 miljoen euro en de gevangenisstraf tot drie jaar. De celstraf omzeilt de zangeres echter door een extra boete van 432.000 euro te betalen.

Met de schikking geeft de zangeres toe dat zij tussen 2012 en 2014 belastingfraude heeft gepleegd. De zangeres woonde destijds in Barcelona met haar toenmalige vriend en voetballer Gerard Piqué, maar beweerde dat zij toentertijd de wereld rondreisde en ze de Spaanse stad alleen sporadisch bezocht.

Shakira zou in totaal 117 getuigen hebben opgeroepen in de zaak, onder wie Rossana Kluivert. Dat meldde RTL Boulevard eerder, nadat Yvonne Coldeweijer hierover berichtte. Kluivert is goed bevriend met Shakira en woonde een tijdje tegenover de zangeres.

Bron: ANP

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Inkomstenbelasting, Strafrecht

239

Gerelateerde artikelen