Hof ’s-Hertogenbosch oordeelt dat aan de hand van het kadastrale perceel duidelijk is voor welk object de gemeente een WOZ-beschikking heeft afgegeven. Het feit dat in de akte een ander huisnummer staat, doet hieraan niet af. De Hoge Raad verklaart het beroep in cassatie niet-ontvankelijk.

X is eigenaar van een recreatiewoning en ontvangt een aanslagbiljet gemeentelijke belastingen met daarop de WOZ-beschikking voor 2019. X vindt dat de aanslag moet worden vernietigd, omdat het biljet een ander huisnummer vermeldt dan in de notariële akte staat. Ook vraagt zij het hof om antwoord te geven op de vraag of zij permanent in de recreatiewoning mag wonen en of inschrijving in de GBA mogelijk is.

Hof ’s-Hertogenbosch (V-N 2022/54.1.5) oordeelt dat voldoende duidelijk moet zijn voor welk object een WOZ-beschikking is afgegeven. Dit kan op basis van de kadastrale gegevens. Het huisnummer is hiervoor niet doorslaggevend. Het is niet aan dit hof om antwoord te geven op de vraag of permanente bewoning is toegestaan en of inschrijving in de GBA mogelijk is. Overigens betekent de vermelding van een adres op de WOZ-beschikking niet dat permanente bewoning of inschrijving mogelijk is. Hieraan kan X geen rechten ontlenen. X gaat in cassatie, maar betaalt het griffierecht niet. De Hoge Raad verklaart het beroep in cassatie niet-ontvankelijk.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet waardering onroerende zaken 17

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Waardering onroerende zaken

Instantie: Hoge Raad

Editie: 17 maart

5

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen