Het besluit fiscale maatregelen in verband met de coronacrisis is opnieuw geactualiseerd. Ten opzichte van het vorige besluit van 22 april 2020, nr. 2020-8499, V-N 2020/20.4, zijn enkele onderwerpen toegevoegd, is de goedkeuring met betrekking tot de administratieve verplichtingen voor werkgevers rondom de loonheffingen verduidelijkt en zijn onderdelen gegroepeerd en vernummerd. Het besluit van 22 april 2020 is ingetrokken.

Het besluit fiscale maatregelen in verband met de coronacrisis is opnieuw geactualiseerd. Ten opzichte van het vorige besluit van 22 april 2020, nr. 2020-8499, V-N 2020/20.4, zijn enkele onderwerpen toegevoegd, is de goedkeuring rondom de administratieve verplichtingen voor werkgevers rondom de loonheffingen verduidelijkt en zijn onderdelen gegroepeerd en vernummerd. Het besluit van 22 april 2020 is ingetrokken.

De volgende onderwerpen zijn toegevoegd: termijn indienen teruggaaf EB en ODE (onderdeel 2.5); gebruikelijk loon (onderdeel 6.3); werkkostenregeling (onderdeel 6.4); urencriterium (onderdeel 8.2); fiscale reserve (onderdeel 8.3); eigenwoningrente (onderdeel 11).

In het besluit wordt uitvoering gegeven aan de aangekondigde fiscale maatregelen in de vorm van concrete goedkeuringen. De goedkeuringen zijn gebaseerd op een redelijke wetstoepassing vanwege de bijzondere omstandigheden veroorzaakt door de coronacrisis. De beleidsmaatregelen hebben een tijdelijk karakter en zullen daarom worden ingetrokken zodra dit mogelijk is.

Lees ook het Dossier Coronavirus.

[Nieuwsbron]

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Belastingrecht algemeen

Dossiers: Corona

Regelgevende instantie: Ministerie van Financiën

Editie: 11 mei

9

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen