Rechtbank Noord-Holland oordeelt dat de heer X aannemelijk maakt zich voldoende te hebben ingespannen om de bankafschriften van de limited te bemachtigen. X heeft namelijk diverse malen contact gezocht met de bank. De afschriften hebben betrekking op een periode van meer dan zeven jaar terug, zodat hij ze niet meer kan opvragen.

De heer X is van 2005 tot en met 2009 directeur/enig aandeelhouder van een op de Britse Maagdeneilanden gevestigde limited. De inspecteur komt hier achter via de zogenaamde 'Panama Papers'. De limited is volgens X destijds opgericht in verband met incidentele werkzaamheden in China, waarvoor een Chinees bankrekeningnummer nodig was. Op advies van zijn accountant is de vergoeding van € 25.000 niet in Nederland opgegeven. Het was namelijk maar een klein bedrag én de werkzaamheden zijn verricht in het buitenland. In geschil is of terecht een informatiebeschikking is afgegeven wegens het niet overleggen van bankafschriften van de limited.

Rechtbank Noord-Holland oordeelt dat X aannemelijk maakt zich voldoende te hebben ingespannen om de bankafschriften te bemachtigen. X heeft namelijk diverse malen contact gezocht met de bank. De afschriften zien op een periode van meer dan zeven jaar terug, zodat hij ze niet meer kan opvragen. De inspecteur stelt vergeefs dat X desnoods een gerechtelijke procedure tegen de bank had moeten beginnen. X heeft voor het overige voldoende inlichtingen verstrekt, zodat de informatiebeschikking wordt vernietigd.

[Bron Uitspraak]

Instantie: Rechtbank Noord-Holland

Rubriek: Bronbelasting

Editie: 19 december

Informatiesoort: VN Vandaag

  655
Inhoudsopgave van deze editie
Gerelateerde artikelen