De strafkamer van Rechtbank Rotterdam oordeelt dat X bv opzettelijk onjuiste BTW-aangiften heeft opgemaakt en ingediend bij de Belastingdienst. Op de aangiften is een te laag bedrag aan verschuldigde BTW vermeld en een te hoog bedrag aan voorbelasting in aftrek gebracht.

X bv wordt strafrechtelijk vervolgd wegens het opmaken van belastingaangiften met een te laag bedrag aan BTW over de periode 30 april 2013 - 16 april 2014 en het indienen daarvan. Volgens de Belastingdienst heeft X bv op deze wijze voor circa € 15.000 aan belasting ontdoken.

De strafkamer van Rechtbank Rotterdam oordeelt dat X bv opzettelijk onjuiste BTW-aangiften heeft opgemaakt en ingediend bij de Belastingdienst. Op de aangiften is een te laag bedrag aan verschuldigde BTW vermeld en een te hoog bedrag aan voorbelasting in aftrek gebracht. Omdat de feiten flink verouderd zijn, de aandelen in X bv na het plegen van de strafbare feiten zijn verkocht en het opvolgend bestuur geen enkele betrokkenheid heeft gehad bij de strafbare feiten, legt de rechtbank geen straf of maatregel op. Daarbij is van belang dat aan de bestuurder van X bv die de strafbare feiten heeft gepleegd al een straf is opgelegd. X bv wordt schuldig verklaard zonder oplegging van straf of maatregel.

[Bron Uitspraak]

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Omzetbelasting, Strafrecht

Instantie: Rechtbank Rotterdam

Editie: 14 juli

19

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen