Hof 's-Hertogenbosch oordeelt dat de inspecteur aannemelijk maakt dat X bv heeft verzuimd om een omzet ter hoogte van € 294.267 aan te geven. Ook maakt de inspecteur aannemelijk dat X bv een groot gedeelte van de verzwegen omzet heeft gebruikt om personeel zwart uit te betalen.

X bv exploiteert een restaurant. Naar aanleiding van tips van ex-werknemers stelt de Belastingdienst een boekenonderzoek in bij X bv. Hierbij wordt een notitie van de bedrijfsleider aangetroffen, waarin wordt beschreven hoe digitaal verwerkte omzet in de administratie digitaal kan worden gewist. Tevens verklaren ex-werknemers dat een deel van hun loon zwart werd uitbetaald. Naar aanleiding van het onderzoek legt de inspecteur een naheffingsaanslag loonheffingen 2009 op aan X bv.

Hof 's-Hertogenbosch oordeelt dat de inspecteur aannemelijk maakt dat X bv heeft verzuimd om een omzet ter hoogte van € 294.267 aan te geven. Het hof wijst daarbij op de BTW-procedure van X bv over het jaar 2009. Ook maakt de inspecteur aannemelijk dat X bv een groot gedeelte van de verzwegen omzet heeft gebruikt om personeel zwart uit te betalen. De door diverse ex-werknemers afgelegde verklaringen en de notitieboekjes zijn daarbij van belang. Dat één ex-werknemer verklaart dat hij nooit een gedeelte van zijn loon in contanten heeft ontvangen, is dan niet van belang. Het hof gaat verder nog voorbij aan het voorwaardelijk bewijsaanbod van X bv om werkschema’s en loonstrookjes te overleggen. X bv had deze stukken namelijk eerder in kunnen dienen.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet op de loonbelasting 1964 2

Instantie: Hof 's-Hertogenbosch

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Loonbelasting

Editie: 8 april

Uitsluiting Nieuwsbrief: Uitsluiting Nieuwsbrief

  192
Inhoudsopgave van deze editie
Gerelateerde artikelen