Rechtbank Noord-Nederland oordeelt dat de WOZ-waarde van de woning gelet op de eigen koopsom niet te hoog is. Dat nadien bekend is geworden dat de woning gesloopt moet worden, doet daaraan niet af.

X koopt op 3 mei 2016 een woning gelegen in het aardbevingsgebied in Groningen. Op 26 augustus 2016 vindt de levering plaats. In juni 2017 wordt bekend dat voor bijna 400 woningen waaronder de woning van X ingrijpende maatregelen nodig zijn om deze woningen beter bestand te maken tegen de aardschokken. In januari 2018 wordt bekend dat de woning van X samen met andere woningen gesloopt zal gaan worden. In geschil is de WOZ-waarde 2018 van de woning. X bepleit verlaging van de waarde van € 170.000 naar € 125.000.

Rechtbank Noord-Nederland oordeelt dat de WOZ-waarde van de woning gelet op de eigen koopsom niet te hoog is. Dat nadien bekend is geworden dat de woning gesloopt moet worden, doet daaraan niet af. De mogelijke sloopplannen na aankoop van onroerende zaak in aardbevingsgebied hebben geen verandering in waarde tot gevolg gehad, zodat art. 18 lid 3 onder c van de Wet WOZ niet van toepassing is. Dit heeft ermee te maken dat de eigenaren van de woning na de sloop een compleet nieuwe energiezuinige woning terug krijgen. Het beroep van X is ongegrond.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet waardering onroerende zaken 18

Wet waardering onroerende zaken 17

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Waardering onroerende zaken

Instantie: Rechtbank Noord-Nederland

Editie: 20 december

8

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen