Staatssecretaris Van Rij van Financiën heeft de vormgeving van de versoepeling van de betalingsregeling van de corona-belastingschuld bekendgemaakt.

De betalingsregeling wordt onder voorwaarden verlengd van vijf naar zeven jaar. De voorwaarden worden uitgewerkt in een beleidsbesluit. De verlenging is gericht op bedrijven die verder financieel gezond zijn en alleen te maken hebben met tijdelijke liquiditeitsproblemen. Er is geen sprake van een generieke verlenging van vijf naar zeven jaar. De volgende drie groepen komen niet in aanmerking voor een verlenging van de betalingsregeling: Bedrijven die gebruik hebben gemaakt van het belastinguitstel, maar er financieel niet slecht voorstaan. Bedrijven die een corona-belastingschuld hebben opgebouwd, maar de jaren voor corona niet of nauwelijks winst hebben gemaakt. Bedrijven met een openstaande corona-belastingschuld lager dan € 10.000.

Bedrijven die in aanmerking komen voor een verlenging kunnen een gemotiveerde aanvraag met een liquiditeitsprognose indienen bij de Belastingdienst gedurende de hele looptijd van de betalingsregeling. De schriftelijke onderbouwing wordt zwaarder bij een belastingschuld hoger dan € 50.000.

Alle bedrijven en ondernemers, ook die met een belastingschuld lager dan € 10.000, komen in aanmerking voor kwartaalaflossing en een betaalpauze. Bij het toekennen van een betaalpauze wordt de duur van de betalingsregeling niet verlengd. De resterende termijnen worden dus hoger. Verzoeken voor een betaalpauze of kwartaalbetaling worden tijdens de betalingsregeling eenmalig ingewilligd.

[Nieuwsbron] [Nieuwsbron]

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Invordering

Dossiers: Corona

Regelgevende instantie: Ministerie van Financiën

Editie: 12 september

12

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen