Hof ‘s-Hertogenbosch oordeelt dat de inspecteur de winstuitkering die belanghebbende van zijn werkgever heeft ontvangen terecht tot diens loon heeft gerekend.

X is in dienstbetrekking bij bv 1. In 2012 verkoopt X zijn aandelen bv 1 aan bv 3 voor € 330.000. Bv 3 blijft € 200.000 schuldig. X ontvangt in 2017 een extra winstuitkering van € 25.000. Deze uitkering is tot X’ loon gerekend. X stelt dat deze uitkering is bedoeld als rentevergoeding voor de lening van € 200.000. Rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt dat de inspecteur de uitkering terecht tot X’ loon heeft gerekend. In hoger beroep is dit oordeel in geschil.

Hof ‘s-Hertogenbosch oordeelt dat de inspecteur de winstuitkering die X van zijn werkgever heeft ontvangen terecht tot diens loon heeft gerekend. De werkgever zelf heeft de winstuitkering aangemerkt als loon. Uit niets blijkt dat het de bedoeling was dat rente zou zijn verschuldigd als bv 3 voldoet aan de aflossing op de afgesproken data. Voor X’ stelling dat sprake is van een fout in de akte, is geen bewijs. Pas een jaar na de laatste aflossing is de extra winstuitkering betaald. Als al een rentevergoeding verschuldigd zou zijn geweest, was deze verschuldigd door bv 3 en niet door bv 1. Er heeft ook geen verrekening van het bedrag plaatsgevonden tussen beide bv’s. X’ hoger beroep is ongegrond.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet inkomstenbelasting 2001 3.81

Instantie: Hof 's-Hertogenbosch

Rubriek: Loonbelasting

Editie: 19 september

Informatiesoort: VN Vandaag

414

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen