Hof 's-Hertogenbosch oordeelt dat de onderhavige koerslijsten verworpen moeten worden vanwege het ontbreken van calculatienummers, datanummers en versienummers.

X bv doet BPM-aangiften voor zes marge-auto's. In geschil is de naheffing van € 13.363. Rechtbank Zeeland-West-Brabant verlaagt de aanslag tot € 11.094 op basis van het voor drie auto's in goede justitie vaststellen van de BPM-schuld. X bv wil in hoger beroep alsnog koerslijsten van XRay toepassen en overlegt daartoe diverse printscreens.

Hof 's-Hertogenbosch oordeelt dat de onderhavige koerslijsten van XRay verworpen moeten worden vanwege het ontbreken van calculatienummers, datanummers en versienummers. De printscreens hebben bovendien een andere opmaak dan normaal en er mist informatie over chassisnummers, het transmissietype, de motorinhoud, het aantal cilinders, het vermogen, het energielabel en dergelijke. X bv stelt ook vergeefs dat één auto inmiddels is geëxporteerd en dat de naheffing in zoverre tijdsevenredig verminderd moet worden. Het beroep van X bv is uitsluitend gegrond, omdat de rechtbank voor de proceskosten het lage forfait heeft toegepast. X bv krijgt geen immateriële schadevergoeding, die is namelijk reeds in een samenhangende zaak (21/00349) is toegekend.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Algemene wet bestuursrecht 8:75

Wet op de belasting van personenauto's en motorrijwielen 1992 10

Wet op de belasting van personenauto's en motorrijwielen 1992 9

Instantie: Hof 's-Hertogenbosch

Rubriek: Belastingheffing van motorrijtuigen, Fiscaal bestuurs(proces)recht

Editie: 19 september

Informatiesoort: VN Vandaag

143

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen