De levering en de verhuur van een kniedistractor met toebehoren is belast met 9 procent btw. Dat meldt de Belastingdienst.

Een kniedistractor wordt met pinnen in het boven- en onderbeen bevestigd. De kniedistractor bevindt zich gedeeltelijk in het lichaam en gedeeltelijk buiten het lichaam rond de knie. Een kniedistractor zorgt ervoor dat het kraakbeen in de knie kan herstellen. Ook neemt de kniedistractor de dragende en corrigerende functie van de knie over, waardoor de patiënt normaal kan bewegen.

De levering en verhuur van chirurgische implanteringsprothesen is belast met 9 procent btw. Een chirurgische implanteringsprothese is een prothese die via een chirurgische ingreep, al dan niet tijdelijk, in het lichaam wordt bevestigd en de functie van een orgaan overneemt.

De kniedistractor is een chirurgische implanteringsprothese. De kniedistractor wordt via een chirurgische ingreep namelijk vastgezet in zowel het boven- als het onderbeen en neemt daarna belangrijke functies van het kniegewricht over. De levering en de verhuur van een kniedistractor met toebehoren (een kniedistractorset) is daarom belast met 9 procent btw.

Bron: Belastingdienst

Rubriek: Omzetbelasting

Informatiesoort: Nieuws

  210
Gerelateerde artikelen